joi, 3 noiembrie 2022

02:00 Posted by Maria No comments
Posted by Maria on 02:00 with No comments

Avansul tehnologiei se poate observa foarte bine și în cabinetele medicilor stomatologi, acestea fiind echipate cu tot felul de dispozitive de ultimă generație. Cu toate acestea, mulți dentiști preferă să folosească instrumente manuale, în locul celor automate, moderne, cu ultrasunete sau alte tehnologii. De ce se întâmpla asta? Motivele cele mai populare sunt următoarele:

      medicii au un control mult mai bun asupra procedurii pe care o realizează;

      gama de instrumente manuale este una foarte dezvoltată, variată și prețurile sunt ceva mai accesibile;

      instrumentele manuale nu încălzesc dintele, așa cum se întâmplă în cazul celor automate;

      rezultatele finale sunt foarte bune.

Totuși, medicii încearcă să se adapteze cât mai bine și să utilizeze și variantele moderne, deoarece acestea sunt mai confortabile pentru pacient. Totuși, nu pune niciodată în plan secund siguranța procedurii și alege varianta pe care o simți cea mai potrivită pentru tine.

Dacă este cazul să îți echipezi cabinetul cu o serie de instrumente noi, un bun furnizor ar putea fi Edwards Dental. Aici vei găsi o mulțime de produse, de la un banal fuloar de ciment, până la freze și perfuzoare.

Instrumentele manuale de lucru nu sunt neapărat depășite. Se lucrează constant la îmbunătățirea acestora și sunt din ce în ce mai moderne și mai eficiente. Producătorii vin cu articole foarte rezistente, ergonomice, ușoare ca și greutate și foarte simplu de igienizat. Chiar dacă sunt multe instrumente automate care fac viața ușoară dentiștilor și pacienților, tot vor exista mereu și variante manuale, fără de care nu s-ar putea realiza procedurile stomatologice în cele mai bune condiții.

Atât instrumentele manuale, cât și cele automate necesită o igienizare în profunzime după fiecare utilizare. Acesta este motivul pentru care medicii trebuie să își lase timp mai mare între un pacient și altul.

Pentru o igienizare corespunzătoare se folosesc soluții și aparate de ultimă generație. Primul pas constă în pregătirea instrumentelor ce trebuie sterilizate. Acestea se curăță și se spală, folosind metode manuale, aparate ultrasonice sau mașini speciale. Apoi, urmează presterilizarea, etapă în care obiectele dorite se introduc într-o baie de dezinfectant și se lasă ca acesta din urmă să acționeze conform indicațiilor de pe ambalaj. Mai departe, ai nevoie de perii speciale, care să permită să cureți foarte bine fiecare porțiune din suprafața unui instrument. La final, totul se usucă bine și se sterilizează în folii speciale, cu aparate de ultimă generație, după care se depozitează în cutii metalice până la utilizare.

Ai în vedere faptul că fiecare proces de sterilizare trebuie notat într-un registru special, pentru a avea o evidență clară asupra acestei proceduri. Sunt necesare notații cu privire la: ora de începere, data și numărul aparatului, ce anume sterilizezi, numărul șarjei, temperatura la care s-a făcut sterilizarea și ora la care s-a încheiat procesul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

curand