joi, 11 noiembrie 2021

01:00 Posted by Maria No comments
Posted by Maria on 01:00 with No comments

Lisabona, capitala și cel mai mare oraș din Portugalia, se află în topul celor mai populare destinații turistice din Europa. Orașul celor șapte coline a cucerit inimile vizitatorilor din întreaga lume printr-o fuziune somptuoasă a tradiției și modernității. Te-ai gândit vreodată ce să vezi cu ocazia unui city break Lisabona? Dacă încă nu ai luat în calcul o serie de obiective turistice, astăzi, Fabrica de Vacanțe vă prezintă o câteva obiective turistice pe care merită să le vezi dacă optezi pentru un city break în Lisabona în perioada următoare. Astfel, dacă vrei să încerci cu totul altceva anul acesta și să vă petreceți sărbătorile de iarna într-un loc cu totul special, cald și primitor, alege un city break în Lisabona!


1. Cartierele istorice din Lisabona

Cea mai mare parte a autenticității pe care o veți găsi în Lisabona se află în cartierele sale istorice. Acolo, vei face cunoștință cu cei mai autentici oameni, vei gusta cele mai tipice mese și, de ce nu, vei profita de ocazie pentru a auzi adevăratul fado de la Lisabona. Frumosul cartier Alfama este unul dintre cele mai vechi din oraș și este unul dintre acele locuri pe care nu le poți omite când faci o listă cu ce să vezi în Lisabona. Situată în inima capitalei, aceasta este cu siguranță una dintre cele mai tipice locații pentru a descoperi cultura portugheză. Străzile înguste, balcoane înflorite, restaurante, fado și scene de viață cotidiană fac parte din tur.

2. Panteonul Național

Considerată una dintre cele mai emblematice clădiri din Lisabona, Panteonul Național este ultima reședință pentru multe personalități istorice portugheze importante din diferite zone, cum ar fi Almeida Garrett, Amália Rodrigues și Eusébio.

3. Mănăstirea Carmo

Mănăstirea Carmo este situată în centrul istoric al Lisabonei și este în ruine. Cu toate acestea, este un loc pe care în mod sigur îl vei vizita, deoarece este una dintre amintirile orașului înainte de cutremurul din 1775, care a distrus cea mai mare parte a orașului.

4. Piața Praça do Comércio

Cunoscută și sub numele de Terreiro do Paço, Piața este unul dintre cele mai faimoase locuri din Lisabona și se află în Baixa Pombalina (centrul orașului), cu fața la râul Tagus. Acesta este cu siguranță un loc de luat în considerare atunci când te gândești la ce să vezi atunci când ajungi într-un city break în Lisabona. Aici, de-a lungul secolelor, mulți șefi de stat au s-au întâlnit pentru întâlniri cu regii și reginele portugheze.

Nu mai sta prea mult pe gânduri și alege chiar acum un city break în Lisabona, iar Fabrica de Vacanțe se ocupă până și de cele mai mici detalii pentru ca acest city break să fie așa cum ți-ai dorit.

 

 

 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

curand