Vinurile albe sunt simple, usoare, dar pline de eleganta, iar fata de alte tipuri, se recomanda a fi servite la o temperatura mai mica. Sunt mai delicate in comparatie cu vinurile rosii si se pot consuma alaturi de preparate mai putin aromate pentru a pastra un echilibru. Fie ca alegi sa servesti masa la restaurant, fie sa o pregatesti acasa alaturi de cei dragi, este important sa stii care sunt preparatele care se potrivesc de minune alaturi de vinul alb.
Preparatele din carne de pasare pot fi
consumate alaturi de un pahar de vin alb. Exista nenumarate retete din care sa
alegi atunci cand pregatesti masa, fie poti comanda direct preparatele
preferate, fie sa le servesti in restaurantul preferat. De asemenea, vinul alb
este potrivit alaturi de fructe de mare, in special cu homar si creveti. Poti
servi un astfel de vin pentru a gasi echilibrul perfect intre arome.
In plus, vinul alb este ideal si alaturi de
aperitive si salate, iar aceasta bautura poate pune in valoare gustul mancarii. Un pahar
cu vin Chardonnay chiar poate fi completarea perfecta pentru asemenea
preparate.
Este bine cunoscut faptul ca vinul rosu este
un companion perfect pentru branzeturi, insa si vinul alb poate fi numai bun in
acest sens. De la branza gouda, pana la telemeaua de capra sau halloumi, gustul
acestora poate fi pus in valoare cu usurinta de un vin alb.
Pestele, indiferent de modul in care este
preparat, la gratar, la cuptor, sote, este usor, astfel ca se potriveste de
minune alaturi de un vin alb, iar Chardonnay este, de multe ori, partenerul
ideal. Totusi, aceasta nu este o regula generala, ceea ce presupune ca oricine
poate experimenta. In schimb, un aspect pe care il poate avea oricine in vedere
este acela ca cu cat este mai usoara o mancare, cu atat de usor trebuie sa fie si
vinul. Si salatele se dovedesc a fi numai bune cu vinul alb care devine un
partener potrivit.
Daca esti in cautarea unui vin alb de
calitate, poti alege din vinurile Budureasca. La Crama Budureasca se produce
cel mai bun vin alb de pe teritoriul Romaniei, de la soiuri pure pana la
cupaje. Acestea incanta papilele gustative ale tuturor impatimitilor bauturii
si drept dovada, vinurile albe au fost recompensate cu cele mai inalte
distinctii la cele mai prestigioase evenimente de profil din Romania si din strainatate.
Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium
se remarca prin culoarea sa galben verzuie specifica acestui soi de struguri,
avand nasul aromat de fructul pasiunii si gust intens de fructe tropicale.
Vinul este proaspat, complex si ascunde arome interesante de papaya,
grapefruit, avand note discrete de musetel. Se poate consuma alaturi de
preparate din peste, fructe de mare, paste, risotto cu legume, branzeturi tari
si nu numai, fiind un vin foarte versatil. De asemenea, se recomanda a fi
servit la o temperatura intre 10 si 12 grade.
Fumé din gama Budureasca Premium este un alt
vin de inalta calitate din portofoliul Cramei Budureasca. Acesta a prins viata
din amestecul perfect a trei soiuri de struguri, Chardonnay, Sauvignon Blanc si
Pinot Gris. Numele Fumé este inspirat din aromele vinului, care pot fi asemanate fumului
si provin de la lemnul butoiului de stejar in care a avut loc maturarea.
Astfel, acest vin este de o culoare galben pai, avand nas de fructe exotice si
note de stejar care incanta pe oricine. Gustul proaspat se arata complex si
aminteste de vanilie si gutuie coapta, iar pe palatin se simte delicat si
placut ca nivel de aciditate.
Alege vinurile Budureasca oricand iti doresti
sa servesti un vin de calitate, care sa te incante!
0 comments:
Trimiteți un comentariu