vineri, 13 aprilie 2018

07:55 Posted by joanna No comments
Posted by joanna on 07:55 with No comments
Sistemul medical a fost revolutionat dupa ce s-au descoperit beneficiile aduse de celulele stem in urma cu mai bine de jumatate de secol, iar de atunci se cauta constant modalitati prin care acestea sa aduca mai multe beneficii sanatatii. Asadar, celulele stem sunt celule nespecializate, care nu s-au „hotarat” cu privire la tipul de celule pe care il pot indeplini si se remarca prin faptul ca se pot regenera continuu, se pot diferentia pentru a capata functiile altor celule si se amplifica prin cresterea numarului de celule mature.
Exista diferite tipuri de celule stem produse de organismul nostru, iar in functie de circumstante si de anumite etape ale vietii, celulele pot avea diferite proprietati si functii. In acelasi timp, exista unele care sunt concepute in laborator pentru a ajuta oamenii de stiinta sa cerceteze mai bine acest domeniu care nu a atins potentialul maxim nici in ziua de azi. De asemenea, sunt trei tipuri de celule stem, cele adulte, cele embrionare si cele pluripotent induse, toate jucand un rol important in repararea si regenerarea tesuturilor afectate de diferite afectiuni.
Se poate spune despre celulele stem ca reprezinta fundatia pentru fiecare organ si tesut din corp, iar celulele specializate pentru fiecare in parte s-au dezvoltat incepand de la celulele stem formate imediat dupa fertilizare. De-a lungul vietii noastre suntem ajutati de acestea pentru inlocuirea celulelor si tesuturilor pierdute in fiecare zi, fie ca este vorba despre cele ale pielii, parului sau sangelui.
Importanta
In plus, celulele stem sunt importante pentru organismele vii din mai multe motive, in special pentru ca sunt folosite pentru regenerarea celor pierdute pe cale naturala, fie in urma unor lovituri sau afectiuni, fiind specializate pentru diferite tesuturi adulte, de la maduva osoasa, muschi, creier si nu numai. Avand in vedere aceasta abilitate unica de regenerare, celulele stem se dovedesc a fi eficiente in tratarea a diferite boli, precum diabet sau afectiuni cardiace, leucemie, unele forme de cancer si nu numai.
Prelevare
In acelasi timp, procedurile pentru prelevarea tesuturilor sunt simple, minim invazive si se pun in aplicare in scurt timp, sub efectul anesteziei locale sau generale, in functie de circumstante. Foarte populara este recoltarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical care este foarte bogat, motiv pentru care procedura trebuie pusa in aplicare imediat dupa nastere, astfel ca ulterior, cand va fi nevoie se va putea apela la acestea pentru tratarea a diferite probleme ale celor mici. Totodata, celulele stem sunt compatibile cu rudele apropiate si se cauta modalitati prin care acestea sa poata fi folosite si in cazul altor persoane fara a fi refuzate de sistemul imunitar. Asadar, poti afla mai multe despre proceduri, beneficii si costuri la StemSure, cea mai mare banca de acest tip din Romania.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

curand